May 27, 2021

Za brezskrbno potovanje in bivanje v tujini Vzajemna zavarovanje tujina

Priskrbite si brezskrbne počitnice in v njih uživajte maksimalno brez dodatnih skrbi v primeru poškodbe ali bolezni v tujini. Žal tudi v tujini oziroma na vašem zasluženem dopustu nesreča nikoli ne počiva. Lahko si zvijete gleženj, padete, dobite močan udarec, dobite zelo močne opekline ali pa nenadoma zbolite in potrebujete takojšno medicinsko oskrbo. Če nimate urejenega Vzajemna zavarovanje tujina, potem boste imeli, kar precejšnje težave in ogromne stroške, saj so zdravniške storitve v tujini, kar precej dražje, kot pa so v Sloveniji.

Zmotno je misliti, da je Evropska kartica dovolj za dopustovanje v tujini

Veliko ljudi živi v zmoti, namreč mislijo da če imajo v lasti Evropsko kartico zavarovanja, potem to pomeni tudi da imajo urejeno zdravljenje oziroma krite zdravniške storitve v tujini. Vendar pa na žalost temu ni tako in zadeva ni tako enostavna, kot se morda sliši na prvi pogled.  Evropska kartica vam ne bo nudila asistence, kar pomeni, da boste v primeru, da boste potrebovali zdravnika, prepuščeni sami sebi, v tujini pa zna biti to zelo velika težava, sploh če države ne poznate dovolj dobro. Če boste potrebovali zdravniško pomoč, ki jo obvezno zdravstveno zavarovanje v obiskani državi ne krije, boste morali zdravstvene storitve doplačati sami.

Evropska kartica prav tako ne bo krila stroškov prevoza v Slovenijo.

Kakšne ugodnosti lahko koristite če imate urejeno Vzajemna zavarovanje tujina?

Ugodnosti pri Vzajemna zavarovanje tujina je res nešteto. Nudijo vam 24/7 zdravniško asistenco in dosegljivost, pomoč je v slovenščini, prav tako pa so o vaši nezgodi obveščeni vaši najbližji, zdravstvene storitve lahko koristite tudi v bolnišnicah, ki niso javnega značaja, urejeno imate nujni prevoz do bolnišnice ali pa v Slovenijo, poleg tega pa imate tudi urejeno pravno pomoč.

Preden se odločite za določen paket se posvetujte z zavarovalnim agentom, ki vam bo na vaše potrebe in na državo v katero odhajate predstavil najboljšo možnost za vas.