facebookrss

Pretekli festivali

13. Festival vin in oljčnega olja Šempas

ŽLAHTNA DEDIŠČINA SLOVENIJE - druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami

Šempas, 31. marec in 1. april 2019

več  
12. Festival vin in oljčnega olja Šempas

Praznik domačih sort vin in oljčnega olja. V Šempasu je potekal, 25. in 26. marca 2018, tradicionalni festival vin in oljčnega olja! V letošnji izvedbi s še večjim poudarkom na naravnem in zdravem! Dvodnevni enogastronomski dogodek opeva v prvi vrsti tradicionalne sorte vin in oljčno olje, ki predstavljajo bogato žlahtno dediščino Slovenije. V letošnjem letu se je vinu in olju pridružila še divja hrana. Obiskovalci imajo priložnost okušati vrhunska vina in odlična oljčna olja ter spoznavali avtohtone, domače in udomačene sorte. Glavni organizator vseh dosedanjih festivalov je Turistična zveza TIC Nova Gorica; pri organizaciji sodeluje Krajevna skupnost Šempas.

več  
11. Festival vin in oljčnega olja Šempas

Odprtje 11. Festivala vin in oljčnega olja Šempas – Žlahtna dediščina Slovenije, druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami, je bil v nedeljo, 2. aprila 2017, ob 15.00, v Kulturnem domu v Šempasu.   

več  
10. Festival vin Šempas

10. Festival vin Šempas, 3. in 4. april 2016. Uradno odprtje festivala se je pričelo v nedeljo, 3. aprila ob 15.00 v Kulturnem domu v Šempasu. 

Prireditev je organizirala Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas. Festivalsko dogajanje se je nadaljevalo še naslednji dan, v ponedeljek, 4. aprila. 

Razstavljalce in obiskovalce so pozdravili: Matej Arčon – župan Mestne občine Nova Gorica, Črtomir Špacapan – predsednik Turistične zveze TIC Nova Gorica,  Prokonzul: Tomislav Kovačič, Eques, Evropski red vitezov vina, konzulat za Slovenijo in Sara Stadler – Vinska kraljica Slovenije. Festival je predstavila Dejana Baša – someljejka III. stopnje in vodja projekta, Turistična zveza TIC Nova Gorica.

Po uradnem odprtju je sledila dvodnevna predstavitev vin priznanih vinarjev iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel ter strokovno vodene delavnice. Izvajale so se tudi degustacije oljčnih olj.

več  
9. Festival vin Šempas

Šempas, 12. in 13. aprila 2015. Uradno odprtje festivala se je pričelo v nedeljo, 12. aprila 2015, ob 15.00 v Kulturnem domu v Šempasu. Prireditev je organizirala Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas. Festivalsko dogajanje se je nadaljevalo še naslednji dan, v ponedeljek, 13. aprila. 

več  
8. festival vin Žlahtna dediščina Slovenije

Šempas, 30. in 31. marec 2014

Odprtje festivala se je pričelo s pozdravnimi govori: Mateja Arčona – župan Mestne občine Nova Gorica; Črtomirja Špacapana – predsednik Turistične zveze TIC Nova Gorica in - Špele Štokelj – vinske kraljica Slovenije. Sledila je predstavitev osmega festivala vin. Festival je predstavila Dejana Baša – somelje III. stopnje in vodja projekta, Turistična zveza TIC Nova Gorica. Dogajanje je popestrila Lara Jankovič. Po uradnem odprtju je sledila dvodnevna predstavitev vin priznanih vinarjev iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel in zamejstva ter strokovno vodene delavnice. Izvajale so se tudi degustacije oljčnih olj.

več  
7. festival vin Žlahtna dediščina Slovenije

Šempas, 24. in 25. marec 2013.

Odprtje festivala se je pričelo s pozdravnimi govori: Mitje Trtnika – podžupana Mestne občine Nova Gorica; Črtomirja Špacapana – predsednika Turistične zveze TIC Nova Gorica in podpredsednika Turistične zveze Slovenije in Katje Blagonja – vipavske vinske kraljice 2012. Sledila je predstavitev šestega festivala vin. Festival je predstavila Dejana Baša – somelje III. stopnje in vodja projekta, Turistična zveza TIC Nova Gorica. Dogajanje je popestrila vokalno instrumentalna skupina Kresnice. Program je povezovala Martina Arčon.

Po uradnem odprtju je sledila dvodnevna predstavitev vin priznanih vinarjev iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel in zamejstva ter strokovno vodene delavnice. Izvajale so se tudi degustacije oljčnih olj. 

več  
6. festival vin Žlahtna dediščina Slovenije

Šempas, 1. in 2. april 2012.

Odprtje festivala se je pričelo s pozdravni govori: Mateja Arčona – župan Mestne občine Nova Gorica in državni svetnik RS, Črtomirja Špacapana – predsednika Turistične zveze TIC Nova Gorica in podpredsednik Turistične zveze Slovenije, Cirila Smrkolja – predsednika Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in z govorom Lee Mlečnik – vipavske vinske kraljice 2011.  Sledila je predstavitev šestega festivala vin. Festival je predstavila Dejana Baša – somelje III. stopnje in vodja projekta, Turistična zveza TIC Nova Gorica. Dogajanje je popestril Kvartet saksofonov v zasedbi Matic Mikola - alt, Jure Boršič - alt, Aleks Tratnik - tenor in Dano Ličen – bariton. Program je povezovala Martina Kodelja. Po uradnem odprtju jesledila dvodnevna predstavitev vin priznanih vinarjev iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel in zamejstva ter strokovni program.

več  
5. festival vin - Žlahtna dediščina Slovenije

Šempas, 27. in 28. marec 2011. Svečano odprtje se je pričelo s pozdravnima govoroma Mateja Arčona – župana Mestne občine Nova Gorica in državnega svetnika RS in Črtomirja Špacapana – predsednika Turistične zveze TIC Nova Gorica in podpredsednika Turistične zveze Slovenije. Častni gost je bil Ciril Smrkolj – predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Sledila je predstavitev petega festivala vodje projekta Dejane Baša, sekretarke na Turistični zvezi Nova Gorica in vodje TIC-a Nova Gorica ter sommelierke III. stopnje, ki je snovalka in idejna vodja vseh petih festivalov, ki so se od leta 2006 zvrstili v Šempasu.

Dogajanje ob odprtju je popestril kvartet saksofonov v zasedbi Matic Mikola, Aleks Tratnik, Martin Skubin in Dano Ličen. Program je povezovala Martina Kodelja.

Po uradnem odprtju je sledila dvodnevna predstavitev vin priznanih vinarjev iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel in zamejstva ter strokovno vodene delavnice in razprava.

Festival je potekal v okviru projekta Energija okusov, ki je bil sofinanciran iz sredstev ukrepov LEADER.

več  
Vina prejšnjega stoletja - Uvertura v 5. festival vin

Šempas, 16. marec 2011
Poseben enogastronomski dogodek je potekal v sredo, 16. marca 2011, ob 18. uri na Gradu Ozeljan. Obiskovalci so lahko degustirali arhivska vina izbranih primorskih in zamejskih vinarjev. Večer je potekal v okviru projekta Energija okusov in 5. festivala vin v Šempasu. Projekt je bil sofinanciran iz sredstev ukrepov LEADER.

 

 

več  
4. festival vin - Žlahtna dediščina Slovenije

Šempas, 14. in 15. marec 2010
Svečano odprtje se je pričelo s pozdravnima govoroma Mirka Brulca, župana Mestne občine Nova Gorica in poslanca Državnega zbora RS, ter Črtomirja Špacapana, predsednika Turistične zveze TIC Nova Gorica in podpredsednika Turistične zveze Slovenije. Častni gost je bil Ciril Smrkolj, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Po predstavitvi festivala je Dejana Baša iz Turistične zveze TIC Nova Gorica, vodja projekta, predala besedo Niki Gregorič, vipavske vinske kraljice 2009. Program je vodila Katja Kogej, program pa je popestril Nonet Brda. Sledilo je pestro dvodnevno dogajanje festivala.

Festival je potekal v okviru projekta Energija okusov, ki je bil sofinanciran iz sredstev ukrepov LEADER.

več  
3. festival vin - Žlahtna dediščina Slovenije

Šempas, 22. in 23. marec 2009
Svečano odprtje se je pričelo s pozdravnima govoroma Mirka Brulca, župana Mestne občine Nova Gorica in poslanca Državnega zbora RS, ter Črtomirja Špacapana, predsednika Turistične zveze TIC Nova Gorica in podpredsednika Turistične zveze Slovenije. Častni gost je bil Ciril Smrkolj, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Po predstavitvi festivala je Dejana Baša iz Turistične zveze TIC Nova Gorica, vodja projekta, predala besedo Karolini Kobal, vinski kraljici Slovenije 2009, ki je festival uradno odprla.

več  
2. festival vin - Žlahtna dediščina Slovenije

Šempas, 15. in 16. december 2007
Svečano odprtje s kulturnim programom se je pričelo s pozdravnima govoroma mag. Darinke Kozinc, podžupanje Mestne občine Nova Gorica in mag. Jožeta Protnerja, podpredsednika Turistične zveze Slovenije. Vodja projekta, Dejana Baša, sekretarka Turistična zveza TIC Nova Gorica, je nato predstavila in odprla drugi festival vin.

več  
1. festival vin - Festival vina Chardonnay

Šempas, 3. in 4. december 2006
Svečano odprtje prireditve se je pričelo s pozdravnim govorom Mirka Brulca, župana Mestne občine Nova Gorica, in Maje Cigoj, vinske kraljice Slovenije za leti 2005 in 2006. Vodja projekta, Dejana Baša iz Turistične zveze TIC Nova Gorica, je predstavila Festival vina Chardonnay, specialistka za vinarstvo, Tamara Rusjan, iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica, pa sorto Chardonnay. Sledila je predstavitev Sekcije gostincev Območne obrtne zbornice Nova Gorica.

več