May 16, 2021

Nepogrešljiva ninica, ki bo odpravila neprespane in težke noči

Dojenčki zagotovo obožujejo ninice, saj jih te spominjajo na toplo mamino naročje, poleg tega pa jim nudijo občutek varnosti in topline. Po navadi je ninica ali mehka odejica prva stvar, ki si jo dojenčki poleg dude vtaknejo v usta. Gre za asociacijo s hranjenjem in ugodjem, ki ga dojenčku sicer nudi njegova mama. Tudi v primeru kadar mamice ni zraven, dojenček občutke ugodja prenese na ninico, mama pa ostane na ta način še vedno dosegljiva. 

Zakaj so ninice tako zelo priljubljene pri dojenčkih?

Dojenček rabi toplino in pozornost. Zagotovo se mora počutiti varnega saj bo v nasprotnem primeru neprestano jokal in se počutil nelagodno. Znanstveno dokazano je, da se dojenčki počutijo in napredujejo veliko bolje, kadar imajo na voljo mamino zavetje in toplino, kamor se lahko vedno obrnejo. Če si mamica ob hranjenju in uspavanju dojenčka na prsi odlaga tudi ninico, se otrok postopoma naveže nanjo. Ninica bo na ta način prevzela mamin vonj, ki je za novorojenčka izredno pomemben.

Ninice morajo biti narejene iz prijetnih in mehkih materialov, običajno jih kupujemo v specializiranih trgovinah, kot je Superbaby. Večina ninic je narejena  iz posebnega pliša, ki je izredno trpežen in zračen. Njegova prednost je tudi ta, da je ninica na otip kot nova tudi po več kot 30 pranjih in sušenjih v sušilnem stroju.

Ninica je v izredno pomoč pri uspavanju otroka

Ninica je dojenčkov prvi prijatelj in je kot taka zelo pomembna pri razvoju. Želi si jo imeti ob sebi v zanj novih ali stresnih situacijah, saj mu nudi čustveno oporo in ga spominja domačnost in toplino, prav tako pa ga zelo spominja na njegovo mamo. Veliko otrok svoje ninice vzame tudi v vrtec, saj tako lažje počakajo na svoje starše.

Ninice so otrokov zaveznik, saj ga pomirjajo z njimi pa bo njegovo spanje veliko bolj kvalitetno in trdno, saj se bo otrok pri spanju počutil prijetno in varno.