May 21, 2021

Kako pravilno izbrati pravi tip svetilke

Če želite loviti ponoči, morate imeti ustrezno svetilko, naš vodnik za lovske svetilke pa je tu, da vam pomaga! Večina plena ima precej boljši nočni vid kot ljudje, zaradi česar je lov ponoči potencialno nevarnejši izlet. Ni važno, ali se pripravljate na prvi lov ali ste prekaljeni lovec, dobra luč lahko pomeni razliko med mesom na mizi ali lačnim odhodom domov. 

Zavedamo se, da je pri izbiri lovske svetilke veliko navigacije. Dobra novica je, da naš vodnik za lovsko svetilko razčleni najpomembnejše stvari, ki jih je treba iskati v naslednji lovski svetilki, tako da jih lahko kupite kot profesionalce! vodnik za lovsko svetilko. 

Najpomembnejša karakteristika lovske svetilke je njen žarek

Žarek lovske svetilke je najpomembnejši dejavnik. Profili nosilcev so običajno razdeljeni v dve kategoriji, točkovni ali poplavni nosilci. Pri nočnem lovu boste želeli poiskati svetilko s točkovnim žarkom, ki bo možno svetil in ga boste lahko uporabili tudi na dolgih razdaljah. To vam bo pomagalo ustvariti idealne pogoje za optično branje na velike razdalje za sijaj oči ali sledi. 

Ko opazite svojo tarčo, vam bo ustrezna osvetlitev omogočila, da posnamete fotografijo, pri tem pa se držite na razdalji. Večina lovilnih svetilk je namenjena razdaljam med 200 in 300 metri. Za večino lovov je dovolj svetlobe in razdalje strela. Seveda obstajajo tudi močnejše svetilke, ki bodo še bolje in močneje svetile, vendar pa je pomembno, da kupite takšno ki bo ustrezala vašim potrebam.  

Ogrodje lovske svetilke

Ogrodje svetilke je pomembno predvsem zato, ker je ljudem zelo pomembna oblika. Če med čakanje na plen stojite ali želite zgolj povečati udobje in poenostaviti profil orožja, boste morda želeli imeti manjšo in bolj kompaktno svetilko. 

Če potrebujete močnejšo svetilko, ki omogoča daljšo razsvetljavo, boste seveda potrebovali tudi večjo svetilko. Karkoli izberete, se prepričajte, da ima prostoročno delovanje. Vedno pa je pomembno, da se svetilke lahko namesti tudi na cev puške. Dobra novica je, da je večina lovskih svetilk izdelanih iz lahkega aluminija.