March 30, 2021

Invisalign in All on 4 – dve odlični sodobni zobozdravstveni storitvi

Sodobno zobozdravstvo je izjemno napredovalo. Ponuja vam najrazličnejše storitve, ki niso povezane samo z najučinkovitejšim zdravljenjem zob, temveč tudi z estetiko oziroma lepim videzom.

Na voljo je na primer implantat, ki je odličen nadomestek korenine vaših odpadlih zob, zobne luske, beljenje zob in še kaj bi se našlo. Na tem mestu pa vsekakor velja izpostaviti še dve izjemni storitvi, ki sta sicer na trgu priljubljeni že kar nekaj časa. To sta Invisalign in All on 4.

Invisalign je v tem hipu najbolj priljubljen zobni aparat na svetu. All on 4 pa je storitev, ki vam omogoča, da imate lahko v samo nekaj urah popolnoma nove zobe.

Invisalign – praktično nevidni zobni aparat

Če so bili zobni aparati nekdaj priljubljeni samo pri mlajši generaciji, nanje dandanes prisegajo tudi starejše osebe, ki si želijo na relativno hiter ter učinkovit način popraviti obliko svojih zob. Predvsem v primeru težav je treba najti dobro rešitev. Na trgu je na voljo veliko vrst zobnih aparatov, a v tem hipu je Invisalign zagotovo številka 1 – ne samo pri nas, temveč tudi drugod po svetu.

Zobni aparat Invisalign je praktično skorajda povsem neviden, uporablja pa se lahko za odpravo testnega stanja zob, križnega griza, globokega griza, razmika med zobmi ter prekrivanja zob. In ker poravnava zob s sistemom Invisalign na zobe izvaja le manjše sile, je primeren tudi za osebe, ki imajo zaradi paradontoze oslabljeno kostno čeljust.

Invisalign in njegove ključne odlike

Omenili smo že, da je Invisalign vrsta zobnega aparata, ki je praktično nevidna. Ljudje takšnega aparata za zobe skorajda ne opazijo.

Če na primer delate z ljudmi ali pa javno nastopate, je to za vas vrhunska rešitev. Aparat je snemljiv. Ima snemljive opornice, ki jih lahko iz ust vzamete kadar koli in kjer koli. Jeste, kadar želite in kar koli želite. Obenem je zato veliko boljša tudi sama ustna higiena.

Ključna odlika tovrstnega aparata za zobe je tudi prijetna in nadvse preprosta uporaba. Opornice aparata bistveno ne vplivajo na govor in vas niti ne žulijo. To je še posebej pomembno na primer za glasbenike in športnike. Opornice namreč ne motijo pri igranju inštrumentov in pri športnih aktivnostih.

Implantat lahko reši nepravilno razporeditev zob
Zobni aparat Invisalign uporabimo za oblikovanje idealnega zobovja

Invisalign vam zagotavlja tudi precej manj obiskov pri ortodontu. Kontrolni obiski so namreč precej manj pogosti kot na primer pri uporabi klasičnega kovinskega zobnega aparata.

Opornice so namreč pripravljene že vnaprej. Zobni aparat se ne poškoduje kar tako. Medtem ko pri klasičnem aparatu za zobe zobni loki neredko pokajo ali pa se odlepijo od zvezdice, se to ne dogaja pri nevidnem zobnem aparatu. Tudi zato je obisk ortodonta veliko manj pogost.

Pri izbiri Invisaligna si lahko svoj novi nasmeh ogledate že pred samim zdravljenjem. 

Prikaz končnega stanja zob in novega nasmeha pred zdravljenjem vam omogoča odlično motivacijo za zdravljenje, podobno kot zobne luske in drugi estetski izdelki.

Ne nazadnje pa se Invisalign odlikuje tudi po tem, da med samim zdravljenjem ne prihaja do belih lis na zobeh, kot je to značilno pri uporabi klasičnega zobnega aparata. Kljub številnim prednostim pa je treba poudariti, da Invisalign od uporabnika vseeno zahteva izjemno zahtevno disciplino pri uporabi.

Čeprav je ideja o tem, da lahko zobni aparat snamete iz ust kadar koli in kjer koli, odlična, se je vseeno treba držati navodil. Opornic ne smete pozabljati vstavljati nazaj na zobe. Če ste preveč pozabljive narave, se zdravljenje lahko precej podaljša, ne nazadnje pa lahko tudi kar precej zaplete.

Kratka predstavitev All on 4

All on 4 v zobozdravstvu predstavlja novo metodo. S pomočjo štirih implantatov si lahko povrnete nasmeh na svoj obraz, tako da vam nadomestijo vse izgubljene strukture.

Na takšen način se spremeni tudi celoten videz spodnje tretjine obraza. Obenem se vrne podpora ustom in licu. Omogočena vam je normalna funkcija žvečenja.

All on 4 je metoda, ki se izvaja pri osebah, ki želijo fiksno snemno protetiko, a so izgubile vse svoje zobe oziroma so zobje v zelo slabem stanju ter so kot takšni predvideni za puljenje.

Prav tako je metoda dobrodošla pri ljudeh, ki imajo minimalno količino kostnine, ki pa je nujna za vgradnjo implantatov, ter pri katerih gre praviloma za običajno implantatno rehabilitacijo.

All on 4 je napredna rešitev za popolno brezzobost
Sodobne zobozdravniške storitve ponujajo različne rešitve, tudi All on 4

Metoda All on 4 ponuja številne prednosti. Je cenovno dostopnejša rešitev v primerjavi z običajnimi implantatno protetičnimi rehabilitacijami. Izključuje nadgradnjo kosti in dvig sinusnega dna. Okrevanje je kratko, povrneta pa se naravni videz obraza ter izgubljena funkcija žvečenja. Gre za dolgoročno rešitev pri zdravljenju vaših zob, skrbi pa seveda tudi za lep izgled kot beljenje zob.

Sicer pa je zobni vsadek namensko oblikovana umetna korenina, ki se vstavi v čeljustno kost. Predstavlja osnovo za protetično nadgradnjo. Zobni vsadki so odlična rešitev za manjkajoče zobe, ker prihranimo tudi pri brušenju sosednjih zob. Ključni rezultati pri implantat protetični oskrbi pa so čudovit nasmeh, ohranitev preostalega zobovja in ne nazadnje tudi povrnitev funkcije žvečenja.

Obe storitvi sta na voljo na ogled tudi na spletni strani podjetij, ki vam ponujajo učinkovite sodobne zobozdravstvene storitve. Ker so cene storitev zelo dostopne, se vse več ljudi odloča za tovrstne rešitve, ki veljajo za izjemne.

Meta opis: Invisalign je odličen primer napredne opreme za ureditev zobovja. Še bolj prepričljiva je storitev All on 4 za kompletno rekonstrukcijo zob.