facebookrss

Klobase pečenice z repo tropinko

Če si boste ob pečenicah privoščili enega izmed vrhunskih vipavskih chardonnayev, vas bo ta skladnost brez dvoma očarala. Lahko pa raziskujete tudi s kozarcem lažjega modrega pinota, ki utegne ob pečenicah delovati sveže, ob tropinki pa naravnost sladko.

Domače klobase, maslo, vino; kuhana repa tropinka, maščoba, česen, bela moka za svetlo prežganje, sol, poper, janeževo cvetje (po želji).

Klobase damo kuhati v manjšo količino vode. Kuhamo jih 15 minut, vodo odlijemo in klobase popečemo na maslu. Zalijemo z belim vinom in kuhamo 10 minut - toliko časa, da vino povre. Klobase ponudimo z dušeno repo tropinko in po želji s popečeno polento.

Na tropinah kisano repo olupimo, naribamo in skuhamo. Kuhano nekoliko odcedimo in podušimo na svetlem prežganju s česnom. Začinimo s soljo in poprom ter po želji potrosimo ščepec janeževega cvetja.