facebookrss

Kostanjeva torta po receptu Marice Terčič (Šmihel)

Nežna sladica se ozira po sladkem vinu, zato ji za družbo izberite kozarček vina iz belega sušenega grozdja, kot je rebula, lepo pa se bo prilegel tudi požirek kakovostnega dobro ohlajenega domačega žganja.

3 dag masla, 12 dag sladkorja, 5 jajc, 12 dag moke, za noževo konico pecilnega praška.

Krema: 25 dag kuhanega kostanja, 10 žlic sladke smetane.

½ ure mešamo maslo in sladkor, dodamo 5 rumenjakov, sneg beljakov in presejano moko skupaj s pecilnim praškom. Testo stresemo v okrogel pekač in pečemo 25-30 minut. Ohlajen biskvit prerežemo in namažemo s kostanjevo kremo, ki jo pripravimo iz dobro pretlačenega kuhanega kostanja, pomešanega s stepeno sladko smetano.

Z delom kreme lahko premažemo tudi površino torte. Torto še okrasimo.