facebookrss

Prijava na delavnice

datum: 01.04.2016

kategorija: Praznično vzdušje

Še je čas in nekaj prostih mest, da se prijavite na katero izmed strokovnih delavnic v okviru 10. FESTIVALA VIN ŠEMPAS.

Nedelja, 3. april:

• 17.00: delavnica Namizne oljkedr. Vasilij Valenčič, Inštitut za oljkarstvo UP ZRS

• 18.00: delavnica Sotočje bogastva Smaragdne reke in mehurčkov penin Ivan Peršolja, predsednik Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije. Na delavnici se bodo okusi iz smaragdne reke Soče mešali z mehurčki penečih vin iz bližnjih vinorodnih okolišev. V sodelovanju s podjetjem Faronika, ribogojstvo in ribištvo d.o.o., iz Tolmina, ki vzreja predvsem avtohtone in komercialne vrste salmonidov, bodo predstavljene dobrote iz smaragdne lepotice v različnih oblikah in načinih kombinacij s penečimi vini.

Ponedeljek, 4. april:

• 17.30: delavnica Gremo na jetra – z vinjakomToni Gomišček, publicist s področja enogastronomije in Marjetka Plesničar. Vinjak je več kot zgolj vinski destilat. Lahko je pijača druženja, pogosto pa navdihuje tudi pripravo raznih jedi. Često predstavlja nevidno začimbo jetrnim paštetam in namazom. Za številne vinarje je priprava vinjaka izziv, s katerim želijo nadgraditi svojo ponudbo. Na delavnici se bo zaplulo v zanimiv svet destilatov, se zaustavilo pri vinjaku in spoznavalo pijačo skupaj s paštetkami, ki jih bo pripravila Marjetka Plesničar.


Prijave sprejemamo na tzticng@siol.net, t: 05 330 46 00.
Celoten program 10. Festivala vin Šempas: www.festival-vin.si